У "Дії" тепер можна оформити статус безробітного та отримувати грошову допомогу

У "Дії" тепер можна оформити статус безробітного та отримувати грошову допомогу.

У "Дії" тепер можна оформити статус безробітного та отримувати грошову допомогу. Фото: diia.gov.ua

Події
20 травня 2022 14:24

Через війну сотні підприємств та компаній тимчасово не працюють або ж взагалі припинили свою діяльність. В результаті, мільйони українців залишились без роботи та доходу.

Сьогодні, 20 травня, Мінцифри повідомило, що тепер у застосунку та на порталі «Дія» можна оформити статус безробітного та отримати щомісячну допомогу.

Послугою можуть скористатися українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан і зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де тривають бойові дії.

Як скористатися послугою:

  • у застосунку виберіть меню Послуги та пункт Допомога по безробіттю, на порталі — послугу з отримання статусу безробітного;
  • підтвердити, що дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання;
  • після підтвердження даних виберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус;
  • за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, виберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримки, на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку;
  • уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її.

Після того, як працівники центру зайнятості оброблять заявку, користувач отримає push-сповіщення.

Також Мінцифри рекомендує, що під час подання заявки потрібно обирати такий центр зайнятості, який буде зручно відвідувати. Оскільки кар’єрний радник може запросити на співбесіду.

Послуга доступна лише людям, які є у переліку застрахованих осіб Пенсійного фонду України.

З огляду на трудовий стаж та розмір зарплати, яку людина отримувала раніше, розраховується розмір допомоги з безробіття, її тривалість та умови. Сума виплат може становити від 650 до 9924 гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що українські IT-фахівці розробили безкоштовний мобільний застосунок Lepta для взаємодії та взаємодопомоги між громадянами України в умовах війни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах