У Святошинському районі затримали чоловіка, який викрав авто та скоїв ДТП

У Святошинському районі затримали чоловіка, який викрав авто та скоїв ДТП.

У Святошинському районі затримали чоловіка, який викрав авто та скоїв ДТП. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
20 травня 2022 14:45

У Києві затримали жителя Хмельниччини, який не відреагував на заклик зупинитися на блокпості у Святошинському районі та створив аварійну ситацію на дорозі. Поліцейскі з'ясували що авто, на якому їхав порушник, йому не належить, він його викрав.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, на одному із блокпостів столиці поліцейський подав водієві автомобіля Hyundai знак про зупинку, однак керманич його проігнорував та проїхав без зупинки. Під час втечі від поліції чоловік здійснював небезпечні маневри, у результаті чого в’їхав в електроопору. На місці події правоохоронці змогли затримати керманича та з'ясувати, чому він почав втікати. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Як з’ясувалося, цей автомобіль чоловікові не належить, він викрав його у власника СТО, який тимчасово прихистив його. Справжній власник легковика розповів поліції, що порушник проживав на станції техобслуговування, однак, коли її власник поїхав, хмельничанин зламав замок службового приміщення, забрав ключі від іномарки та викрав її. 

Правопорушника 1990 року народження було затримано у порядку статті 208 КпК України. Під час першочергових слідчих дій встановили, що чоловік був напідпитку, прилад "Драгер" показав 0,9 проміле алкоголю в його організмі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Фігуранту вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За рішенням суду чоловікові може загрожувати від п'яти до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що неподалік Києва поліція затримала чоловіка, який підозрюється у державній зраді та співпраці з російськими окупантами. Він розповів росіянам, де живуть ветерани АТО та інші люди, які були "небезпечними" для військ ворога. Також зрадник здавав позиції української армії та намагався влаштуватися у ЗСУ, щоб здавати військову інформацію окупантам.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах