Ідентифіковано командувача окупантів, який наказував вбивати цивільних під Києвом

Окупанти вбили мирного мешканця та з танка розстріляли його будинок.

Окупанти вбили мирного мешканця та з танка розстріляли його будинок. Фото: Київська обласна прокуратура.

Події
21 травня 2022 13:18

Прокуратура встановила чергового підозрюваного у воєнних злочинах на Київщині. Ним виявився російський командир роти 64-ї окремої мотострілецької бригади, який наказував вбивати мирних жителів.

Про те, що він був "старшим" під час окупації Липівки Бучанського району, повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

30-річний старший лейтенант Василь Литвиненко – командир роти 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ ЗС РФ у складі 35-ї загальновійськової армії. Правоохоронці викрили його у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з вбивством, наголосила Венедіктова.

Василь Литвиненко – командир роти 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ ЗС РФ.Василь Литвиненко – командир роти 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ ЗС РФ. Фото: Ірина Венедіктова

За її словами, жителі Липівки не могли вийти з дому по воду без дозволу Литвиненка. Він розпоряджався навіть тим, чи можна людям надавати меддопомогу.

Слідство встановило, що виконуючи злочинні накази командира роти, військовослужбовці з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку прямо на його подвір’ї. Однак на цьому вони не зупинились, згодом рашисти вже з танка розстріляли будинок, де був поранений мешканець. Чоловік згорів разом із рідною домівкою.

Також генпрокурорка додала, що зараз встановлюються інші співучасники воєєнних злочинів та причетність Литвиненка до поранення двох жительок Липівки та руйнування 19 житлових будинків у селі.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що під час окупації села Липівки російські солдати з автоматичної зброї поранили місцевого мешканця та з танка розстріляли його будинок, знаючи, що там перебував поранений.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах