Стало відомо, скільки років знадобиться для повного розмінування України

Стало відомо, скільки років знадобиться для повного розмінування України.

Стало відомо, скільки років знадобиться для повного розмінування України. Фото: 2plus2.ua

Події
21 травня 2022 14:00

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україні заміновано 300 тисяч квадратних кілометрів. За найоптимістичнішими прогнозами, для розмінування всієї території України необхідно 5-7 років.

Фахівці уже знешкодили майже 114 тисяч вибухонебезпечних предметів, зокрема 2 тисячі авіабомб. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян.

За її словами, у день рятувальники вилучають до 5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Враховуючи те, що один день активних бойових дій дорівнює 30 дням розмінування, то для повного розмінування території знадобиться майже 5-7 років.

Також розміновувати Україну допомагають й іноземні фахівці. Уже майже 20 іноземних організацій відгукнулися і проходять сертифікацію для роботи, додала Мері Акопян.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що станом на 20 травня у Київській області повністю завершили розмінування доріг та деякі роботи з відновлення після окупації. Усі дорожні артерії населених пунктів розміновані, проте планові вибухи ще можуть відбуватися. Усього з початку робіт було знешкоджено 34 387 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах