Національна опера у Києві відновила покази вистав

Національна опера у Києві відновила покази вистав.

Національна опера у Києві відновила покази вистав. Фото: wikipedia.org

Події
21 травня 2022 23:18

21 травня відбулася перша з початку війни постановка у Національній опері України. Глядачам у Києві було представлено оперу Джоаккіно Россіні "Севільський цирульник".

Зважаючи на значущість події для культурного життя столиці України перед початком вистави було проведено брифінг за участю міністра культури України Олександра Ткаченка, який заявив, що мистецтво зцілює та об'єднує, і що українцям доводиться жити одночасно у двох світах, один з яких – це світ війни. Він також зазначив, що столичні театри розпочали роботу вже з середини квітня, і він дуже радий, що у травні до них приєдналася опера.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головний режисер Національної опери Анатолій Солов'яненко заявив, що дуже символічно, що опера відновила вистави саме 21 травня, оскільки це День Європи, а Україна вже обрала остаточно європейський шлях розвитку, і в опері, до того ж, ставлять європейську класику.

До Оперного театру в столиці тепер можна буде ходити регулярно. Так, 22 травня тут поставлять оперу Миколи Лисенка "Наталка Полтавка", а в наступні суботу та неділю - "Ріголетто" Джузеппе Верді та "Служанку-пані" Перголезі. Вистави поки що будуть лише у вихідні, причому починатися вони будуть у незвичний час - о 14:00.

Незважаючи на це, квитки на всі найближчі вистави добре купуються. Кількість глядачів лімітована – лише 300 осіб, які може вмістити укриття у театрі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах