Журналісти знайшли інформацію про солдата РФ, який потрапив на відео у Бучі

Журналісти знайшли інформацію про солдата РФ, який потрапив на відео у Бучі.

Журналісти знайшли інформацію про солдата РФ, який потрапив на відео у Бучі. Фото: nytimes.com

Події
22 травня 2022 14:53

20 травня видання The New York Times опублікувало новий відео доказ військових злочинів російських окупантів у Бучі. Місцева камера відеоспостереження на початку березня зняли, як солдати РФ ведуть дев'ять чоловіків за офісну будівлю, а наступного дня за допомогою дрона було знято тіла вбитих людей поряд з російською технікою. Журналістам вдалося з'ясувати особистість одного із російських військових, які потрапили на ці кадри.

Судячи з кадрів та отриманої інформації, на фото The New York Times був 37-річний Чингіз Атантаєв. Журналісти видання "Важливі історії" скористалися сервісом розпізнавання осіб та знайшли його сторінку в соцмережах, а також інші дані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Журналісти вирахували солдата РФ, який потрапив на відео у Бучі.Журналісти вирахували солдата РФ, який потрапив на відео у Бучі.

Атантаєв родом із міста Магадан, але вже тривалий час живе у Пскові. У місті знаходилося дві військові частини – 32515 та 74268, де дислокувалися 104 та 234 десантно-штурмові полки відповідно. За інформацією NYT, ці два полки перебували у Бучі під час її окупації.

У соцмережах у Атантаєва передплати безліч груп, пов'язаних з бойовими єдиноборствами і військовою тематикою - армією, зброєю. Вдалося також з'ясувати, що в 2017 році він подавав із псковський суд позов на Міноборони РФ, щоб його неповнолітню дочку та дружину визнали членом сім'ї військовослужбовця.

Журналісти зв'язалися з його дружиною Тетяною Чеснак, проте жінка відмовилася відповідати на запитання про чоловіка. При цьому вона заявила, що стаття NYT - фей, оскільки солдати на кадрах гладко поголені.

- Як ви думаєте, вони там у такому вигляді ходили чи що? Тому, де вони взяли ці фотографії – взагалі незрозуміло, – заявила дружина солдата РФ.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах