Журналісти знайшли фото псевдомера Херсона, який втік із Києва у березні

Журналісти знайшли фото псевдомера Херсона, який втік із Києва у березні.

Журналісти знайшли фото псевдомера Херсона, який втік із Києва у березні. Фото: Bihus.info

Події
26 травня 2022 08:06

Журналістам вдалося з'ясувати, як виглядає "мер" Херсона Олександр Юрійович Кобець, якого Росія призначила на цю посаду після окупації міста. Ще на початку березня він перебував у Києві, але потім виїхав на своїй машині з України та опинився у Херсоні.

У виданні Bihus.info опублікували інформацію про нього, оскільки раніше її було досить мало. Кобець не показував своє обличчя публічно, не був знайдений у соціальних мережах та майже не з'являвся у пропагандистських відео окупантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

7 березня 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та під час активних боїв у Київській області, Кобець поспішно виїхав зі столиці на машині Mercedes-Benz із номерним знаком АА8332СО, яка була зареєстрована на його дружину Ганну. Про це повідомили у Центрі журналістських розслідувань. Їхній кореспондент також побував удома у родини Кобеца, який знаходиться на вулиці Оболонській.

Олександр та Ганна Кобець.Олександр та Ганна Кобець. Фото: Bihus.info

Вона їхала з ним на передньому пасажирському сидінні, проте перед виїздом з Києва до них підсів невідомий чоловік та дружина Кобця пересіла на заднє сидіння.

Автомобіль Кобеця.Автомобіль Кобеця. Фото: Bihus.info

Спочатку вони попрямували на захід України та перетнули кордон України через ПП "Ужгород" та в'їхали на територію Словаччини. Виїхати Олександр зміг через те, що йому 62 роки.

А 26 квітня законний мер Херсона Ігор Колихаєв передав інформацію, що військовий комендант окупованої Херсонської області полковник Віктор Бедрик призначив псевдоміром Херсона Кобеца.

Що про нього відомо

Коли інформацію оприлюднили, деякі ЗМІ помилково розмістили інформацію про кандидата в депутати до Херсонської міськради від партії "Голос" Олександра Дмитровича Кобеця. Насправді псевдомір не має відношення до цієї фракції.

Колаборант насправді народився в Херсоні і якийсь час жив у Києві і, можливо, навіть у Москві.

За даними журналістів, за останні п'ять років (з 27 квітня 2017 року до 27 квітня 2022 року) він 22 рази виїжджав за кордон - в основному до Росії та Білорусі. У 2019 році він літав до Мінська, а на авто та поїзді їздив до Росії в 2018 році.

За радянських часів він працював у КДБ, а після 2000-х – у центральному апараті української Служби безпеки України. Із СБУ його звільнили у 2010 році.

У 2012 році разом із дружиною Кобець заснував фірму "Кобець компані" та намагався займатися бізнесом. Їхня донька Маріанна живе в Москві.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах