На Київщині волонтерка врятувала з притулків 20 собак

На Київщині волонтерка врятувала з притулків 20 собак.

На Київщині волонтерка врятувала з притулків 20 собак. Фото: скріншот з відео

Події
29 травня 2022 17:29

Українська волонтерка Ольга врятувала з двох притулків Київщини 20 собак. Вона разом з тварина пройшла складний шлях, проте з допомогою UAnimals дівчині вдалося вивезти собак до Польщі та знайти їм нові родини.

Про історію порятунку розповіли учсники гуманістичного руху за права тварин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами активістів, Ольга вирішила допомагати тваринам з початку широкомасштабної війни в Україні. Довгий час вона їздила Київщиною та годувала покинутих чотирилапих. Пізніше дівчина знайшла спосіб, як врятувати собак з притулків, щоб ті не загинули у разі відсутності корму. Вона почала шукати родини для собак. Так вона знайшла господарів для багатьох пухнастиків у Польщі.

Наступним викликом для Ольги стала дорога. Дівчина мала привезти до польських родин 20 собак з притулку “Сіріус” та “Бест френд”. Вона знайшла для цього машину, переобладнала її для перевезення кліток, вакцинувала та чипувала тварин. Ольга без проблем довезла собак до кордону, але там її не пропустив польський ветеринар через відсутність тесту на сказ у тварин.

Ольга разом із собаками провела на кордоні шість годин. Всі вони були дуже виснажені. У дівчини не вистачало коштів, щоб зробити тестування на сказ для всіх тварин. Тож на її заклик про допомогу відгукнулася організація UAnimals. Активісти сплатили 39 400 гривень за тестування 16 собак. За кілька днів силами небайдужих українців було сплачено тестування ще чотирьох тварин.

Ольга з собаками змогла виїхати до Польщі і вже зовсім скоро всі собаки будуть у нових власників за кордоном.

- Ми вдячні Ользі за її добре серце та волонтерську діяльність. Завдяки вашій фінансовій підтримці ми змогли втілити в реальність мрію двадцяти чотирилапих про родину. Разом ми зможемо допомогти ще більшій кількості тварин. Дякуємо за вашу небайдужість, - написали на своїй Facebook-сторінці UAnimals.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що кішечка, яку волонтери врятували у Бородянці, після тривалого лікування повернулася до своїх господарів. Вона вже пристосовується до нових умов життя, тож її власники мають надію, що вдома вона швидше реабілітується після пережитого стресу. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах