Очільник РПЦ Кирило заявив, що процес відділення УПЦ від МП "походить не від Бога"

Очільник РПЦ Кирило заявив, що процес відділення УПЦ від МП "походить не від Бога".

Очільник РПЦ Кирило заявив, що процес відділення УПЦ від МП "походить не від Бога". Фото: dw.com

Події
30 травня 2022 07:16

Патріарх московський Кирило заявив на тлі фактичного відділення Української православної Церкви, що з "розумінням" ставиться до останніх рішень УПЦ та "молиться про духовну єдність".

Нагадаємо, 27 травня Собор Української православної церкви висловив незгоду з позицією Патріарха Кирила, та оголосив про повну самостійність та незалежність Української православної церкви.

Про те, що процес поділу церков походить "не від Бога", предстоятель РПЦ Кирило сказав у проповіді після літургії у московському храмі Христа Спасителя.

Він заявив, що проблеми в Російській церкві почалися тоді, коли Володимир Ленін "зруйнував єдину державу" і "оголосив створення незалежних держав".

В Україні на тлі останніх подій, які Кирило не назвав ні війною, ні спецоперацією, піднялися "духи злості піднебесно", переконаний московський патріарх.

"Ополчилися на нашу Церкву, прагнучи не просто розділити православних Русі та України, але зробити так, щоб між нами прірва пролягла. Не просто прірва, а щоб рів був викопаний, подібних до тих ровів, які використовують під час військової операції, щоб ворог не пройшов", - сказав Кирило.

Очільник РПЦ глибоко переконаний, що всі ці зусилля не від Бога, не з божого благословення, і справжньої мети ніколи не досягнуть.

Також патріарх московський навіть висловив розуміння незгодам Української православної церкви.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в РПЦ думки щодо проголошення повної незалежності Української православної церкви від Московського патріархату розділилися. Одні вважають, що все добре, інші – що в усьому винний Держпарламент США.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах