У Києві сьогодні запрацювали дитячі санаторії

У Києві сьогодні запрацювали дитячі санаторії.

У Києві сьогодні запрацювали дитячі санаторії. Фото: 032.ua

Події
01 червня 2022 16:37

Сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей відкрилися дитячі санаторії, що вціліли під час бойових дій у Києві.

Через руйнування на Київщині постраждали багато медичних закладів. Зокрема, цього сезону не відкриються санаторії "Орлятко" у Ворзелі та "Лісовий" в Ірпені. Але, незважаючи на це, у столиці все ж таки запрацювала мережа профільних дитячих закладів, де діти зможуть отримати санаторно-курортне лікування, повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зробити це вдалося завдяки веденню системи реабілітації на базах київських дитячих санаторіїв, з якими міськвлади проводили роботу щодо покращення матеріально-технічної бази, перепідготовку та підвищення кваліфікації спеціалістів протягом останніх трьох років.

У таких закладах проводять реабілітацію за різними медичними профілями, тому для дітей створювалися там необхідні умови.

Прийматимуть дітей із розладами мови, психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. Безкоштовні путівки вже отримали понад 200 дітей, половина з яких перебуватиме у санаторіях у супроводі законних представників.

Медперсонал зможе надавати потрібну допомогу, як і до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Також було впроваджено спеціальні заходи безпеки на період дії воєнного стану. Зокрема, створили систему оповіщення пацієнтів та персоналу про повітряну тривогу, посилили охорону території закладів та запровадили пропускний режим.

Діти будуть під цілодобовим наглядом лікарів, їх обіцяють збалансовано годувати та надавати необхідні засоби гігієни. Також маленьким постояльцям допоможуть навчитися керувати емоціями у складні часи, боротися із душевним болем та знаходити у собі нові ресурси.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах