Миколаївський костел не передали католицькій церкві - спростування

Миколаївський костел не передали католицькій церкві.

Миколаївський костел не передали католицькій церкві. Фото: wikipedia.org

Події
03 червня 2022 17:50

Міністерство культури України виступило зі спростуванням інформації про те, що костел св. Миколая у Києві було передано Римо-католицькій церкві.

2 червня у Vgorode, як і в ряді інших видань, було розміщено інформацію, що 1 червня цього року один із найкрасивіших храмів Києва, Миколаївський костел, був переданий церкві. Раніше тут проходили служби, проте паралельно у будівлі діяв і Будинок органної музики, який постійно проводив концерти для мирян. Київська римо-католицька громада взяла на себе відповідальність за пам'ятник архітектури та зобов'язалася проводити роботи щодо його реставрації після пожежі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виявилося, що ця інформація не зовсім відповідає дійсності. Насправді, Мінкульт і громада парафії Святого Миколая римо-католицької церкви співпрацюють на підставі Меморандуму щодо збереження та відновлення костелу Святого Миколая. При цьому цей Меморандум, як пише "Інтерфакс" з посиланням на заяву міністерства, не передбачає жодних фінансових та майнових зобов'язань сторін одна перед одною.

Для будинку органної та камерної музики зараз шукається нове приміщення. Доки його не знайдуть, костел не може бути переданий церкві в постійне користування.

Також у міністерстві зазначають, що для католиків зараз немає жодних перешкод, щоби проводити у приміщенні храму служби.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах