Прокурори повідомили про підозру військовому РФ, який вбив цивільного чоловіка

Прокурори повідомили про підозру військовому РФ, який вбив цивільного чоловіка.

Прокурори повідомили про підозру військовому РФ, який вбив цивільного чоловіка. Фото: Військове телебачення України

Події
03 червня 2022 22:19

Київська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру снайперу збройних сил Російської Федерації, який вбив на Київщині беззбройного цивільного чоловіка.

Правоохоронці звинувачують військового у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, що є порушенням ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство встановило, що підозрюваний прицільним пострілом вбив 53-річного цивільного чоловіка у окупованому на той момент селі Перемога, що в Броварському районі. Ця подія сталася у лютому. У день вбивства загиблий повертався додому та не становив для військовослужбовців РФ жодної загрози.

Як повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, особу окупанта вдалося встановити. Ним виявився снайпер 15-ої окремої мотострілецької "Олександрійської" бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ Олег Ільїн. Бригада, у якій служить ймовірний вбивця, належить до складу так званих російських "миротворчих" військ.

Докази вини Олега Ільїна зібрав друг вбитого чоловіка, який спочатку втратив з ним зв'язок, а пізніше знайшов його тіло з простреленою головою в парку неподалік позицій загарбників. За словами Венедіктової, окупанти ще 9 днів не давали односельцям забрати тіло чоловіка. Лише згодом вони дозволили поховати його у вказаному місці в тому ж парку.

Прокурори повідомили про підозру військовому РФ, який вбив цивільного чоловіка.Прокурори повідомили про підозру військовому РФ, який вбив цивільного чоловіка. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

Досудове розслідування та оперативний супровід справи здійснюється Головним управлінням СБУ у місті Києві та Київській області.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві засудили до довічного ув'язнення російського окупанта Вадима Шишмаріна, який вбив цивільного чоловіка на Сумщині. Перше слухання пройшло 13 травня, проте суд був перенесений. 18 травня Шишмарін визнав свою провину та розкаявся

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах