Подоляк назвав реальну цифру втрат окупантів в Україні за 100 днів війни

Подоляк назвав реальну цифру втрат окупантів в Україні за 100 днів війни.

Подоляк назвав реальну цифру втрат окупантів в Україні за 100 днів війни. Фото: slovoidilo.ua

Події
04 червня 2022 10:05

Вчора, 3 червня, був сотий день повномасштабного наступу російської армії на Україну. За офіційними даними Генштабу ЗСУ ліквідували близько 30 950 окупантів, однак ці цифри не остаточні, оскільки тривають активні бої.

Про те, що російські окупанти втратили на війні з Україною у багато разів більше, ніж декларують офіційно, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляка в інтерв’ю російському опозиційному виданню Медуза.

За його словами, втрати Росії вбитими та пораненими за 100 днів війни можуть доходити до 80 тисяч одиниць особового складу. Перші півтора місяця у них могли гинути до тисячі осіб.

Наразі йдуть позиційні втрати приблизно порівнянні з нашими, тобто вони в день втрачають по 100-200 осіб загиблими. Поранені та санітарні втрати у них по 600-700 осіб.

В порівнянні з першими тижнями війни зараз кількість втрат окупантів скоротилася, хоча і залишається високою, зазначив Подоляк.

Втрати Росії, на превеликий жаль, далі будуть зменшуватися, оскільки росіяни окопуються, солдати у них майже закінчилися, а війна перейшла в затяжну фазу і режим артилерійських дуелей.

"У перші півтора-два місяці вони воювали абсолютно не розуміючи, що роблять. Просто ходили колонами по країні, а наші їх швидко і жорстко знищували. Це була досить проста війна. На жаль, вона закінчилася. Зараз йде в’язка позиційна боротьба, в якій головну роль відіграє кількість зброї та живої сили", - каже він.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що попри боротьбу на військовому фронті, українська влада бореться і за допомогою дипломатії, однак всі спроби укласти мирну угоду з РФ виявилися марними. Наразі переговорний процес призупинений.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах