Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за понад 100 тисяч доларів

Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за понад 100 тисяч доларів.

Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за понад 100 тисяч доларів. Фото: facebook.com/backandalive

Події
04 червня 2022 14:39

В столицы України під час благодійного аукціону "Art can help" встановили рекорд сучасного мистецтва - картину відомого українського художника Івана Марчука під назвою "Сад спокуси" продали за понад $100 тисяч. На вітчизняних аукціонах роботи живих художників досі не продавалися за таку велику суму.

Про аукціон розповів Благодійний фонд допомоги ветеранам та військовим "Повернись живим" на сторінці у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На благодійний продаж "Art can help" виставили 26 робіт українських художникыв. Його було організовано аукціонним домом Goldens. Окрім полотна Марчука, на аукціоні виставили картину художниці-модельєрки із Бучі Любові Панченко, яка померла пыд час окупації, унікальний живопис Марії Примаченко, двосторонню картину Алли Горської, вбитої комуністичним режимом, та ще 23 предмети мистецтва. Роботу Івана Марчука продали за рекордні $120 тисяч. 

Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за понад 100 тисяч доларів.Картину Івана Марчука продали на благодійному аукціоні за понад 100 тисяч доларів. Фото: facebook.com/backandalive

Аукціонний дім написав про кожну з виставлених робіт з величезною повагою, адже за ними стоять митці, які є знаковими для історії українського мистецтва. Сьогодні творіння їх рук та таланту підтримують не лише дух українців, а й бійців ЗСУ.

Фонд "Повернись живим" отримав 50% з виручених на аукціоні коштів. Подробиці обіцяють оприлюднити згодом.

Продаж своєї картини прокоментував і сам Іван Марчук. Він написав, що мистецтво мусить здолати дикість. Художник також зауважив, що, на його переконання, власник отримає насолоду від твору, а також задоволення від причетності до благородної місії підтримати нашу армію й країну у тяжкий для української культури і народу час.

Нагадаємо, Іван Марчук увійшов до сотні найвидатніших діячів  сучасності. У 2002 році живописець отримав звання народного художника України, у 1997 році став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. Також Іван марчук є членом "Золотої гільдії" Міжнародної академії сучасного мистецтва у Римі. Художник провів понад 150 персональних та 50 колективних виставок в Україні й за кордоном. Його роботи знаходяться в музеях п’яти континентів світу. У минулому році Марчук отримав відзнаку від президента України "Національна легенда України".

Раніше Vgorode писав, що у Києві облаштують музейно-культурний комплекс імені Івана Марчука. Він буде знаходитись на вулиці Винниченка, 10. Рендери майбутнього проєкту центру сучасного мистецтва вже показали в мережі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах