Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька

Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька.

Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька. Фото: Олександр Гальперін

Події
04 червня 2022 16:56

Збройним Силам України вдалося відвоювати частину Сєвєродонецька, за який уже тривалий час точаться бої з російськими окупантами. У суботу, 4 червня, українські військові завадили російським військам захопити зруйноване місто, яке опинилося в центрі наступу. Через контратаку російські війська почали відступати.

Губернатор Луганської області Сергій Гайдай в ефірі Національного телемарафону розповів, що українські війська відвоювали 20% від території Сєвєродонецька, яку вони раніше втратили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За прогнозом голови Луганської області, місто не вдасться окупувати за два тижні, як про це говорили росЗМІ, навіть незважаючи на перекидання російських підкріплень.

- Як тільки у нас буде достатньо західної далекобійної зброї, ми витіснимо їхню артилерію. Тоді російська піхота просто втече, - сказав Гайдай.

Reuters ще у четвер зв'язався з Сєвєродонецьком і отримав підтвердження від влади, що частина міста все ще утримується українцями. Крім того, ЗСУ вдалося повернути під свій контроль село Метелкіне.

Про відступ російської армії з міста написав керівник громадського руху "Новороссія" та публіцист Ігор Стрєлков. За його словами, кілька джерел підтвердили, що українці ввели у бій підрозділи іноземних найманців, у більшості – поляків, хоча офіційних підтверджень з української сторони про це немає. Проте Стрєлков заявив, що ЗСУ просунулися на цьому фронті, а російські підрозділи відходять. Детальної інформації про глибину успіху українських військ терорист не дав.

Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька.Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька. Фото: скріншот

За словами Сергія Гайдая, росіяни підривають мости в області, "щоб ми не могли доставляти підкріплення нашим хлопцям, які захищають Луганську область".

- Справді, вони бояться, що успіх наших захисників розвиватиметься. А це можна зробити, коли своєчасно давати боєкомплект, зброю, підкріплення, резерви щодо людей. Це перше, чого вони бояться, – наголосив керівник ОВА.

Українські офіційні особи очікують отримати передові ракетні системи зі США та Великобританії, які зможуть змінити хід війни на користь України. Українські військові вже розпочали освоєння цієї техніки.

Зазначимо, Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські підрозділи спробували просунутися з Сєвєродонецька у бік Лисичанська через річку Сіверський Донець, але були зупинено.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що член переговорної групи з української сторони Давид Арахамія заявив, що Україна може ініціювати новий раунд переговорів із Росією, коли матиме посилену переговорну позицію. Паузу у переговорному процесі він пояснив тим, що на сході України наразі тривають "великі бої".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах