Зеленського просять дати громадянство іноземцям, які захищають Україну

Зеленського просять дати громадянство іноземцям, які захищають Україну

Зеленського просять дати громадянство іноземцям, які захищають Україну фото:Shutterstock

Події
04 червня 2022 20:06
Автор: Юлия Булыга

1 червня на сайті Президента України з'явилася електронна петиція щодо надання громадянства іноземцям, які під час війни захищають Україну.

Автор петиції Аліна Крамар зазначила, що з 24 лютого до України приїхали понад 2 тисячі білорусів. Ця категорія іноземних добровольців найнезахищеніша, оскільки їхня країна підтримує Росію.

Якщо іноземці потраплять у полон окупантів, то РФ проводитиме обмін тільки з державою, громадянином якої буде захисник України. У Білорусі на добровольців чекатиме тюремне ув'язнення або, можливо, страта.

У зв'язку з цим Крамар просить підтримати її петицію, щоб іноземці, які в умовах війни захищають Україну, могли отримати громадянство чи інший правовий статус, який захистить їх та їхні сім'ї.

Нагадаємо, 6 жовтня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає можливість проходження іноземцями та особами без громадянства військової служби до ЗСУ, а також ухвалила у першому читанні законопроект про спрощений порядок ухвалення громадянства України для тих іноземців, які проходять військову службу до ЗСУ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах