Карта бойових дій в Україні 5 червня

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ukrmedia

Події
05 червня 2022 08:35

Сьогодні, 5 червня, розпочалася 102-а доба повномасштабної війни в Україні. Російські війська продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по містах України, встановлювати свої "порядки" на тимчасово окупованих територіях і вести бої на кількох напрямках.

Vgorode публікує карту бойових дій європейських експертів війни за даними 5 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ЗСУ мають успіхи Сєвєродонецькому напрямку. Українська армія контролює більшу частину міста, крім східної частини, яка ще перебуває під окупацією російських військ. На Донецькому напрямку підрозділи агресора основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ та блокування основних логістичних шляхів. На Лиманському напрямку ворог веде наступ у напрямку Святогірська, намагається витіснити наші війська на правий берег річки Сіверський Донець. Крім того, противник намагається вести наступ у напрямку Ніркове – Миколаївка.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: @War_Mapper

Російська армія просунулась на південний схід від Ізюма, захопивши населений пункт Пасіка і повернувши під свій контроль Довгеньке.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: @War_Mapper

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, підрозділи військ РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та запобіганні подальшому просуванню наших військ до Державного кордону. Поблизу Харкова ворог продовжує здійснювати ракетні атаки. Російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси у районі населеного пункту Черкаські Тишки.

На Сіверському напрямку агресор провів артилерійські обстріли об'єктів інфраструктури в районах населених пунктів Старикові та Катеринівки, що в Сумській області, а також населеного пункту Кам'янська Слобода у Чернігівській області. Для уточнення розташування позицій наших військ ворог провів повітряну розвідку БПЛА у певних районах Сумської та Чернігівської областей.

На Бахмутському напрямку противник проводить доукомплектування підрозділів та перекинув понад 20 одиниць озброєння та військової техніки. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти завдають вогневої поразки переднього краю оборони та тилових районів українських військ з метою сковування наших підрозділів та недопущення їх перегрупування.

На Южнобузькому напрямі, чекаючи наступальних дій наших військ, у певному районі противник провів мінування узбережжя річки Інгулець. Також армія РФ намагалася відновити свої втрачені позиції на напрямі Сухого Ставка та Лозового, але зазнала значних втрат і відступила.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходиться п'ять носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито п'ять атак ворога, знищено три танки, чотири артилерійські системи, 11 бойових броньованих машин і 26 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий бойовий вертоліт Ка-52 та два БПЛА типу "Орлан-10". Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил на Східному напрямку знищили літак армії РФ, ймовірно, Су-34 і БПЛА типу "Форпост" на Південному напрямку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах