Село Андріївка на Київщині назвали найбільш зруйнованим в області

Село Андріївка на Київщині назвали найбільш зруйнованим в області.

Село Андріївка на Київщині назвали найбільш зруйнованим в області. Фото із соціальних мереж

Події
05 червня 2022 10:48

Маленьке село на півночі Київщини під назвою Андріївка дуже сильно постраждало під час окупації російськими військовими. З точки зору руйнувань його порівнюють з Бучею чи Ірпенем. Андріївка розташована на шляху, що веде до Києва від білоруського кордону. На початку повномасштабної війни в Україні тут точилися запеклі бої. 

Волонтерка Стефанія Пауль активно допомагала жителям Київської області після того, як російські війська покинули її територію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, як виглядає Андріївка після окупації Стефанія Пауль розповіла журналістам 24 каналу.

За словами дівчини, від села практично нічого не лишилось, майже всі будинки зруйновано.

- У нас із водієм між собою є свій топлист найжорсткіших місць, в яких ми бували. Наразі у Київській області село Андріївка – найбільш моторошне. У порівнянні з руйнуваннями, які там відбулися, Буча та Ірпінь відпочивають, - відмітила волонтерка.

Село у Бучанському районі назвали найбільш зруйнованим в області.Село у Бучанському районі назвали найбільш зруйнованим в області. Фото: Стефанія Пауль

Російські окупанти скоювали у Андріївці різні військові злочини. Вони виганяли людей на вулицю, розстрілювали їх на фермі біля села, жили в будинках українців та користувались їхніми речами. Коли військові РФ тікали з села, то залишили в будинках та на подвір'ї дуже багато цілих боєприпасів. Стефанія говорить, що боєприпаси, окопи та різні надписи, які залишили росіяни, є майже в кожному дворі.

Волонтерка розповіла також про бабусю, місцеву мешканку Андріївки, яка дуже її вразила. Жінка сиділа на лавочці біля свого двору, а поруч з нею стояло 6 ящиків з цілими боєприпасами. Бабуся зауважила, що, навіть якби у селі залишилися росіяни, вона б все одно нікуди не поїхала, бо тут її дім.

Село у Бучанському районі назвали найбільш зруйнованим в області.Село у Бучанському районі назвали найбільш зруйнованим в області. Фото: Стефанія Пауль

24 канал поспілкувався із військовослужбовцями з 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які заходили у Київську область після звільнення. Вони підтвердили слова Стефанії Пауль про те, що Андріївці окупанти нанесли не меншої шкоди, ніж Бучі та Ірпені, де скоєні росіянами воєнні злочини отримали широкий розголос.

Село Андріївка було звільнене від військ РФ одним з останнії - на початку квітня. Мешканці майже місяць не виходили з підвалів через страх та постійні вуличні бої. Зазначається, що росіяни брали в полон та допитували місцевих чоловіків, яким ще не виповнилось 50 років. Декілька з них досі не повернулися додому.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що допомагати Київській області та Україні у відновленні після війни зголосилося декілька міст іноземних країн. Це рішення стало новим етапом міжнародних відносин. Асоціація міст України та Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи вже підписали Декларацію про співпрацю з відновлення України.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах