В Україні легалізують застосування медичного канабісу

В Україні легалізують застосування медичного канабісу.

В Україні легалізують застосування медичного канабісу. Фото: paxels.com

Події
07 червня 2022 18:24

Сьогодні, 7 червня, Кабмін України підтримав законопроект, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та технічній діяльності.

Тепер розшириться доступ пацієнтів до необхідного лікування низки хвороб, зокрема онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, повідомляють у МОЗ.

Уряд уже підготував законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

"Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров’я. Ми розуміємо кількості людей, які будуть потребувати медикаментозного лікування внаслідок цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати", — наголосив міністр Віктор Ляшко.

Також він зауважив, що препарати канабісу не є «конкурентами» наркотичним засобам, і заходи регулювання їхнього обігу зовсім різні. Оскільки медичний канабіс містить канабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для рекреаційного вживання.

Однак, незважаючи на це, Кабмін все одна пропонує встановити жорсткий контроль над вирощуванням виробництвом та реалізацією препаратів на основі канабісу з огляду на чутливість до цього питання у суспільстві.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що 8 червня у столиці відкриється міський кризовий центр "Соціотерапія". Там безкоштовно надаватимуть допомогу цивільним, які пережили кризові події під час загострення воєнних дій в Україні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах