Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального

Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального.

Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Події
07 червня 2022 20:54

Столичні поліцейські затримали чоловіка, який нібито продавав дизельне пальне, але зникав після того, як отримував гроші на банківську карту.

Як з’ясували правоохоронці, ймовірний злочинець телефонував до громадян, які займаються волонтерською діяльністю, та пропонував їм купити дизельне паливо. Ті погоджувались на пропозицію чоловіка, перераховували йому названу суму, однак паливо не отримували.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці Голосіївського управління поліції у місті Київ отримали повідомлення від трьох заявників про те, що невідомий під приводом продажу пального заволодів грошовими коштами. 

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейскі затримали причетного до злочину чоловіка. Ним виявився  раніше не судимий уродженець Полтавської області, 1985 року народження. У нього вилучили для експертизи телефон, з якого протягом травня здійснювались дзвінки потерпілим.

Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального.Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального.Поліція Києва затримала чоловіка, який ошукав волонтерів на продажі пального. Фото: kyiv.npu.gov.ua

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, що передбачений ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство). Вони просят суд обрати злочинцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене йому може загрожувати до трьох років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Київщині поліцейські викрили групу людей, яка організувала схему переправки чоловіків з України до Європи, що бажали ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати. У складі злочинного угрупування було двоє мешканців області. За свої "послуги" вони брали 6 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах