Коли планують завершити відновлення багатоповерхівки на проспекті Лобановського

Коли планують завершити відновлення багатоповерхівки на проспекті Лобановського.

Коли планують завершити відновлення багатоповерхівки на проспекті Лобановського. Фото: wz.lviv.ua

Події
08 червня 2022 16:51

Місцева влада вже готова приступити до відновлення пошкоджених будинків, на ці роботи є кошти у міському бюджеті та частину грошей виділив уряд. Кошти від уряду використають на будинки, які мають легкі руйнування, а з резервного фонду Києва відбудовуватимуть 11 будинків, що зазнали найбільших пошкоджень.

Нагадаємо, на другий день повномасштабного вторгнення окупантів, 26 лютого, ворожа ракета влучила у 17-18 поверхи житлового будинку на проспекті Лобановського.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Про відновлювальні роботи пошкодженої багатоповерхівки на проспекті Лобановського розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі Еспресо.

За його словами, разом з мешканцями будинку на Лобановського були проведені роботи з профільним заступником, визначені обсяги відповідних робіт, які вже почалися.

В місті є будинки, що потребують заміни скла або пошкоджені дахи, але є й 11 будинків, які найбільше постраждали та потребують конструктивних рішень, там вже проведені інструментальні експертизи. Що стосується будинку на Лобановського, то там доведеться розібрати всі верхні поверхи, які нависають над діркою від влучання ракети, пояснив Поворозник.

Наразі біля будинку облаштовується будівельний майданчик, тому що все треба робити на висоті й у повітрі, відповідно, малими шматками будуть вирізати бетонні конструкції. У планах завершити ці роботи до середини осені, тобто до початку нового опалювального сезону.

Крім того Поворозник зауважив, що відновлювальні роботи пошкодженого столичного житла потребують величезних коштів, які потрібно буде шукати, щоб відновлювати людям зруйноване житло і, зрозуміло, що такі роботи триватимуть довгий проміжок часу.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що на третій місяць війни РФ проти України в Києві розпочали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілу окупантів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах