Українці, які власним коштом відновлюють житло, отримають компенсацію

Українці, які власним коштом відновлюють житло, отримають компенсацію.

Українці, які власним коштом відновлюють житло, отримають компенсацію. Фото: Gazeta.ua

Події
09 червня 2022 13:46

Українці, які почали самостійно відновлювати своє житло, зруйноване через повномасштабне вторгнення РФ, отримають компенсацію від держави.

Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, кошти на це уряд виділить після того, як західні партнери передадуть Україні заарештовані та конфісковані російські активи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністерство розвитку громад та територій отримало доручення в максимально стислий термін визначити єдиний документ, яким фіксуватимуться збитки по кожному будинку та квартирі. Отримання такого документа також має спростити, щоб кожен громадянин країни був упевнений, що витрати компенсують.

Крім того, Шмигаль зазначив, що на першому етапі відновлення країни будуть відновлювати об'єкти, які отримали незначні пошкодження і які доцільно і можливо ремонтувати вже зараз. Зокрема, йдеться про критичні об'єкти та об'єкти соціальної інфраструктури (школи, лікарні та інші).

Держава спільно з місцевою владою має відновити електро-, водо-, тепло- та газопостачання, а також транспортну інфраструктуру у деокупованих регіонах. Ще мають визначитись із планами швидкого відновлення територій, які звільнять найближчим часом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах