Фахівці перевірили якість води на пляжах Києва: результати

Фахівці перевірили якість води на пляжах Києва: результати.

Фахівці перевірили якість води на пляжах Києва: результати. Фото: narodna-pravda.ua

Події
10 червня 2022 22:11

Комунальне підприємство "Плесо" провело моніторинг води на столичних пляжах та виявило, що якість води на більшості з них не відповідає нормам. Тож купальний сезон у Києві розпочати поки що не можуть через цю причину та з міркувань безпеки під час воєнного стану.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що недивлячись на те, що пляжний сезон у Києві поки що не розпочинають, працівники комунальних служб продовжують слідкувати за порядком на пляжах, та робити лабораторні дослідження води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, результати дослідження проб води, яке провели фахівці "Плесо", показали, що з 13 перевірених акваторій муніципальних пляжів, лише один відповідає усім нормам і вода там виявилася безпечною для купання.

Де виявлено найгіршу якість води?

Як показало дослідження, вода на пляжах "Галерний", "Пуща-Водиця", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина" та "Веселка" має найбільш небезпечні показники. Рівень небезпеки на цих пляжах - червоний, тут виявили перевищення за бактеріологічними показниками та за допустимими концентраціями шкідливих хімічних речовин.

Середній, жовтий, рівень встановлено на пляжах "Дитячий", "Венеція", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка" та "Вербний".

Найкраща ситуація з якістю води спостерігається лише на одному столичному пляжі - "Золотий". Вода у цій частині річки відповідає усім нормам.

Фахівці перевірили якість води на пляжах Києва: результати.Фахівці перевірили якість води на пляжах Києва: результати. Фото: facebook.com/pleso2016

Нинішній стан води на пляжах може бути зумовлений весняним водопіллям, яке сталося на територіях, де велися бойові дії, зокрема на півночі Київської та Чернігівської областей. Також фахівці пов'язують низьку якість води зі змивами з грунтів з великих територій.

Проте, кияни можуть не відмовлятися від відпочинку на воді. Замість пляжів можна відвідувати басейни під відкритим небом, які вже відновлюють роботу у місті. Раніше ми розповідали про три працюючих басейни.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах