У Києві відкриють виставку, яка показує паралель між злочинами СРСР і Росії

У Києві відкриють виставку, яка показує паралель між злочинами СРСР і Росії.

У Києві відкриють виставку, яка показує паралель між злочинами СРСР і Росії. Фото: Архів національної пам'яті

Події
13 червня 2022 15:40

15 червня у Києві на Михайлівській площі відкриється виставка "Комунізм = Рашизм". Її автори хочуть показати паралель між злочинами, які вчинав СРСР та сучасна Росія. Ініціатором цього проєкту виступив Архів національної пам’яті України.

Виставку, яку покажуть киянам та гостям столиці, створено на основі архівних документів з Львівської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Волинської областей, Центрального державного архіву громадських об'єднань України та сучасних світлин і задокументованих злочинів сьогоднішньої російської армії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виставка "Комунізм = Рашизм" показує конкретні історії людей, і доводить, що криваві методи Росії з минулого століття не змінилися. За наочний приклад узято 15 історій українців з 20 та 21 століть, які постраждали від комуністичного та рашистського режимів.

Організатори зазначають, що усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, є продовженням геноциду проти українців, який чинив свого часу Радянський союз. Про це говорять факти масових розстрілів, катування, мародерство, переслідування за українську мову та культуру. Однією з причин повторення цих злочинів є, насамперед, їх забуття та непроговорення на належному рівні.

Авторами виставки стали директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук. Над проектом працювали: Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич. Відкриття виставки "Комунізм = Рашизм" заплановане у цю середу, о 17:00.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Київщины розробляють концепції розвитку низки музеїв та комплексів, присвячених трагічним подіям в области у лютому квітні, під час російської окупації. Спеціальна делегація відвідала Бучу, Ірпінь та Бородянку, щоб почати розробляти спеціальні туристичні маршрути, що пройдуть місцями бойових дій, а також створити меморіали та музеї, присвячені загиблим у цих місцях мирним жителям та військовим.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах