Кінотеатри в Росії масово закриваються або переходять на роботу лише у вихідні

Кінотеатри в Росії масово закриваються або переходять на роботу лише у вихідні.

Кінотеатри в Росії масово закриваються або переходять на роботу лише у вихідні. Фото: pixabay.com

Події
13 червня 2022 19:57

Після введення масштабних санкцій американськими кінокомпаніями в Росії настала небачена раніше криза на ринку кінотеатрів. Немає фільмів для глядачів, через це галузь поринула у глибокі збитки.

За даними російських експертів, до кінця цього року збиток у сфері кінопоказів складе 11,1 млрд. рублів. Зважаючи на зникнення можливості демонструвати голлівудські фільми, пише ТАСС, виручка за перше півріччя вже впала на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року. А порівняно з 2019 роком, падіння становить вже 70%.

У регіонах країни повністю закриваються одно- та двозальні кінотеатри, а великі мультиплекси змушені переходити на скорочений режим роботи у суботу та неділю. Скорочують і персонал, що працює в кінотеатрах. Також багато кінотеатрів, наприклад, у Нижньому Новгороді, відкривають для глядачів лише частину залів.

За рахунок збільшення показів російського кіно замість американського вдалося відіграти лише 10%, що дуже мало.

За даними Асоціації власників кінотеатрів РФ, до середини квітня закрилися 36,4% кінозалів у країні. Щоб у країні не закрилися взагалі всі кінозали, місцева влада почала видавати кінотеатрам субсидії на оплату комунальних платежів та грошову допомогу співробітникам.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах