Чому жителі Києва часто чують гул літаків у небі

Чому жителі Києва часто чують гомін літаків у небі.

Чому жителі Києва часто чують гомін літаків у небі. Фото: wikipedia.org

Події
15 червня 2022 19:22

Шум у небі чують багато киян. Під час війни, при практично щоденних сиренах повітряної тривоги це викликає легко зрозуміле занепокоєння. Повітряне командування пояснило причини виникнення звуків, що турбують.

Гул авіації чутний у Києві досить часто, особливо добре він помітний у нічний час. При цьому шум від літаків чутно і тоді, коли повітряну тривогу не включають.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з поясненням повітряного командування "Центр", шум літаків - робота української авіації, тому жодного приводу для занепокоєння немає. Небо над столицею та Київською областю закрито підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ, і воно знаходиться під їхнім контролем.

Особлива бойова готовність українських літаків - під час повітряної тривоги. Як запевняють у повітряному командуванні, пише "Вечірній Київ", російські літаки не ризикують залітати на територію Київщини - вони будуть збиті вітчизняною ППО.

Якщо ж кияни чують іноді звуки вибухів - то нічого небезпечного немає і тут, це триває розмінування територій. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах