Вулицю у Києві поруч із Протасовим Яром пропонують назвати на честь загиблого на фронті активіста

Вулицю у Києві поруч із Протасовим Яром пропонують назвати на честь загиблого на фронті активіста.

Вулицю у Києві поруч із Протасовим Яром пропонують назвати на честь загиблого на фронті активіста. Фото: twitter.com/ratushnyi_r

Події
15 червня 2022 22:50

Одну зі столичних вулиць, названу на честь міста в Росії, можуть перейменувати, увічнивши ім'я київського громадського активіста.

Нагадаємо, Vgorode раніше писав, що у бою під Ізюмом у Харківській області загинув 24-річний київський активіст Роман Ратушний, який очолював громадську організацію "Захистимо Протасів Яр". Це сталося 9 червня під Ізюмом. Роман із першого дня повномасштабної війни брав участь у боях під Києвом. Після того, як регіон вдалося звільнити від російських окупантів, він вступив до 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" і поїхав воювати в інші області України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На честь бійця пропонують назвати вулицю Волгоградську, що у Солом'янському районі Києва. Ця ідея була висунута письменником Євгеном Ліром. Перейменування має символічний характер, оскільки ця вулиця знаходиться поруч із урочищем Протасів Яр, який Роман захищав від забудовників.

Саме Роман із 2019 року очолив рух проти забудови Протасового Яру. Тут замість зеленої зони намагалися звести багатоповерхові ЖК.

Останні місяці Роман був розвідником у складі 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах