Суд відпустив керівника партії "Наш край" Олександра Мазурчака, якого затримали на хабарі

Суд відпустив керівника партії "Наш край" Олександра Мазурчака, якого затримали на хабарі.

Суд відпустив керівника партії "Наш край" Олександра Мазурчака, якого затримали на хабарі. Фото: nashkray.org

Події
16 червня 2022 08:04

Після затримання одного з керівників партії "Наш край" Олександра Мазурчака, його справу передали до суду. Проте депутата за рішенням суду відпустили під особисте зобов’язання. У партії зазначають, що правоохоронці виконали чиєсь політичне замовлення і тепер мають вибачитись за свої дії.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що поліція затримала Олександра Мазурчака у Києві за те, що він разом з іншими керівниками партії попалися на хабарі від українського підприємця, який за гроші хотів потрапити до верхньої, "прохідної" частини передвиборчого списку. Керівництву "Нашого краю" чоловік мав у декілька етапів заплатити 2,5 мільйона доларів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте 15 червня стало відомо, що Печерський суд Києва звільнив з-під варти одного з керівників партії “Наш край” Олександра Мазурчака. Як говорить адвокатка керівництва партії Ірина Бовнегра, таким рішенням судді показали, що сумніваються у правильності дій правоохоронців.

За її словами, слідчий суд із сумнівом поставився до доводів сторони обвинувачення щодо обґрунтованості підозри у вчиненні злочину. Тож одному з керівників обрали найлегший запобіжний західу. Ірина Бовнегра не заперечує думку, що у даній справі є політичний контекст, тобто працівники СБУ виконували політичне замовлення. Про це, зокрема, свідчить вигадана правова кваліфікація дій депутатів, позапроцесуальне оформлення протоколів проведених слідчих дій, театральне затримання, безпідставне порушення строків повідомлення про підозру і встановлення застави у більш ніж 36 мільойонів гривень.

У партії "Наш Край" також переконані, що сфабрикованим є кожен елемент даної справи. Наприклад, ті факти, що у розпал війни так званий підприємець вирішив йти на вибори та те, що правоохоронці провели показове затримання керівництва на камеру.

Члени партії запевняють, що гучна справа із затримання її керівників є зловживанням службовим становищем  представниками правоохоронних органів, які виконують політичну вказівку. Але суд, зі свого боку, не підтримав політичне замовлення та не лише не взяв під домашній арешт, а, взагалі, відмовив прокуратурі та звільнив Олександра Мазурчака під особисте зобов’язання. Депутати наполягають на негайному закритті справи та офіційному публічному вибаченні з боку правоохоронних органів.

Раніше ми розповідали, що у травні СБУ затримала одного з лідерів партії опозиціонера Віктора Медведчука,  який, співпрацюючи з російськими спецслужбами, планував та готував повалення конституційного ладу в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах