Україна офіційно отримала статус кандидата на вступ до ЄС

Україна офіційно набула статусу кандидата на вступ до ЄС

Україна офіційно набула статусу кандидата на вступ до ЄС фото: Associated Press

Події
17 червня 2022 14:40
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 17 червня, Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Остаточне рішення про кандидатство України в ЄС буде ухвалено наступного тижня, 23-24 червня, під час саміту Європейської Ради.

Про це оголосила президент ЄК Урсула фон дер Ляйєн.

Коментуючи рішення щодо України, Ляйєн сказала, що країна заслужила на це визнання, але майбутнє - в її руках. Офіційний Київ виконав 80% рекомендацій ЄС щодо реформ і тепер необхідно реалізувати ще кілька умов: верховенство права, боротьбу з корупцією та деолігархізацію.

У своєму Twitter Урсула фон дер Ляйєн написала: "Українці готові помирати за європейську перспективу. Ми хочемо, щоб вони жили із нами європейською мрією".

Реакція Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський подякував Єврокомісії за рекомендацію щодо надання Україні статусу кандидата.

Він заявив, що перший крок на шляху членства нашої країни в ЄС наблизить Україну до перемоги у війні з Росією. Наразі офіційний Київ розраховує на позитивні підсумки наступного тижня.

Україна подала заявку на членство у ЄС 28 лютого. 1 березня Європарламент підтримав резолюцію щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах