Україна вимагає змінити рішення щодо скасування "Євробачення-2023" на її території

Україна вимагає змінити рішення щодо скасування "Євробачення-2023" на її території. Фото: Eurovision Ukraine - Євробачення Україна/Facebook

Україна вимагає змінити рішення щодо скасування "Євробачення-2023" на її території. Фото: Eurovision Ukraine - Євробачення Україна/Facebook

Події
17 червня 2022 17:48

Україна не згодна з рішенням Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення конкурсу "Євробачення-2023" на її території та вимагає додаткових перемовин.

Сьогодні, 17 червня, організатори "Євробачення" заявили, що у 2023 році міжнародний пісенний конкурс не збираються проводити в Україні, незважаючи на те, що змагання 2022 року виграв український хіп-хоп-гурт Kalush Orchestra. Таке рішення було ухвалено через тривалу війну на території України внаслідок повномасштабного військового вторгнення Росії.

На заяву Європейської мовної спілки відповів міністр культури Олександр Ткаченко. У своєму Facebook він написав, що Україну просто поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів.

Міністр вважає, що Україна має всі підстави для проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке задовольнятиме всі сторони. Оскільки український гурт чесно виграв конкурс, а влада вчасно виконала всі умови щодо процесу погодження його проведення в Україні.

За словами Ткаченка, проведення "Євробачення" в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Україна вимагатиме змінити це рішення, тому що вважає, що зможе виконати всі взяті на себе зобовʼязання.

Лист до Європейської мовної спілки також підписали співачка Руслана Лижичко, голова правління Суспільного Микола Чернотицький та лідер гурту Kalush Олег Псюк.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що українське журі, яке виставляло оцінки за конкурс Євробачення-2022 потрапило у скандал.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах