Київ планували захопити за 12 годин - міністр оборони

Київ планували захопити за 12 годин - міністр оборони.

Київ планували захопити за 12 годин - міністр оборони. Фото: Олексій Резніков, Facebook

Події
17 червня 2022 20:14

Згідно з початковими російськими планами столицю України мали захопити лише за півдня. Міністр оборони України Олексій Резніков згадав про невдалий бліцкриг в інтерв'ю CNN.

Підтверджуючі документи, які говорять про плани моментального захоплення Києва, було знайдено в одного з ліквідованих ЗСУ офіцерів армії РФ. Усього за 12 годин російські війська мали зайняти цілком урядовий квартал, тобто будівлю уряду та парламенту на Грушевського та Офіс президента на Банковій, стало відомо у МО України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також росіяни вважали, що Зеленського евакуювали протягом 72 годин після початку вторгнення, розповів Резніков.

Західний журналіст зауважив, що майже через 4 місяці після початку повномасштабної війни ці плани виглядають наївними, проте на це отримав відповідь, що в такому разі наївними були і українські партнери в країнах Заходу, тому що вони теж попереджали про те, що Україна буде розбита протягом 3 діб.

Крім того, Резніков запевнив журналіста CNN, що Україна має намір добиватися повного звільнення всієї своєї території, і в цьому їй допоможуть США та Британія, міністри оборони цих країн запевнили українського колегу, що їхня допомога ніколи не зупиниться.

Рєзніков виділив три стадії на шляху до перемоги. Перший крок – це стабілізація лінії фронту. Другий крок – за допомогою контратак вийти на лінії розмежування, що існували на 24 лютого. Третій крок, або стадія – звільнення усієї території Донбасу та Криму, а як це робити, буде вирішено після переговорів із партнерами України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах