У ЗСУ вперше озвучили втрати у техніці під час війни з Росією

У ЗСУ вперше озвучили втрати у техніці під час війни з Росією.

У ЗСУ вперше озвучили втрати у техніці під час війни з Росією. Фото: Яна Холодна / Facebook

Події
18 червня 2022 10:53

Повномасштабна війна в Україні триває уже протягом 115 днів і за цей час наша країна зазнала суттєвих втрат. На полі бою полягла не одна тисяча українських військових, а також ворог знищив не одну сотню нашої військової техніки.

Про те, що країна втратила приблизно30-40% техніки внаслідок активних боїв, розповіли заступник міністра оборони України із закупівель Денис Шарапов і командувач логістики Сухопутних військ ЗСУ Володимир Карпенко в інтерв'ю National Defence.

За словами Дениса Шарапова, для потреб ЗСУ необхідно залучити військово-промисловий комплекс усього світу. Нашим Збройним силам потрібні системи високоточної зброї для того, щоб мати перевагу над рашистами.

"Вдумайтеся: одна бригада займає близько 40 кілометрів лінії оборони. Отже, для прикриття активного бойового конфлікту потрібно 40 бригад. Кожна бригада – це 100 БМП, 30 танків, 54 артсистеми – лише на одну бригаду, а в нас їх 40", – пояснив Володимир Карпенко.

Також він розповів про втрати ЗСУ у техніці, зокрема, про важке озброєння. Зараз Україна має 30-40%, а іноді й 50% втрат техніки внаслідок активних бойових дій. Орієнтовно ЗСУ втратили 1300 БМП, 400 танків, 700 артсистем, що становить приблизно 50% від загальної кількості.

Денис Шарапов додав, що Україна отримала велику кількість системи озброєння, однак за такого масового втрачання ресурсу західна допомога покриває лише 10-15% потреб української армії.

ЗСУ потрібна артилерія, артилерійські боєприпаси, БМП, бойові машини, танки, системи ППО й реактивна система залпового вогню, зазначив Шарапов.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Подоляк назвав реальну цифру втрат окупантів в Україні за 100 днів війни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах