У Києві пересадили серце чоловікові, який пережив окупацію

У Києві пересадили серце чоловікові, який пережив окупацію.

У Києві пересадили серце чоловікові, який пережив окупацію. Фото: скріншот з відео

Події
18 червня 2022 22:37

У Києві в Інституті серця Міністерства охорони здоров'я України провели важку операцію з пересадки серця 49-річному чоловікові, який зміг пережити окупацію. Ця операція стала історичною, адже Микола Медведєв став першою в Україні людиною, яка спочатку прожила з механічним серцем, а потім - з донорським.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Інститута серця МОЗ України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Житель Маріуполя Микола Медведєв півтора роки проходив зі штучним серцем, яке йому раніше встановили у столичному Інституці серця. А три тижні тому хірурги імплантували йому справжнє, донорське серце. За словами лікарів, операція була важка, але вони впоралися. Чоловік вже відновився після операції та повернувся додому. 

Пан Микола страждав на кардіоміопатію і жив з механічним серцем у Маріуполі. Пізніше він переїхав до Київської області. Проте коли до населеного пункту, де живе чоловік, зайшли російські окупанти, його життя опинилося під загрозою, так як штучний орган потрібно було періодично заряджати, а елекроенергію в окупованому місті вимкнули.

- Доля усміхнулася Миколі Володимировичу – він зміг виїхати, навіть фактично на його день народження він отримав донорське серце, – поділилися фахівці Інституту.

Ця операція – п'ята трансплантація серця у цьому році, виконана професором, кардіохірургом та заслуженим лікарем України Борисом Тодуровим та командою медиків Інституту. Донорське серце надала Олександрівська лікарня Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у "Феофанії" лікарі змогли дістати кулю із пульсуючого серця 20-річного військового. Таку операцію хірурги проводили вперше, але мали чіткі плани, як врятувати життя хлопця.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах