У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань

У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань.

У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань. Фото: скріншот з відео

Події
18 червня 2022 23:58

На Київщині проходять тактичні навчання для бійців добровольчих формувань територіальних громад. У випадку, якщо Росія знову намагатиметься повторно наступати на область, чоловіки будуть готові відбити атаку. Місцем проведення підготовки обрали колишній найбільший опорний пункт армії РФ на Київщині у Бучанському районі.

Добровольці з Бучанщини раніше були зовсм не пов'язані з військовою справою, але зараз вони оволоділи зброєю, тактикою бою та основами військової медицини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про облаштований штаб на місці, де стояли окупанти, розповіли в сюжеті ICTV.

Для тренування бійці вигадали собв бойове завдання. Вони мали захопити ворожий опорний пункт: ліквідувати спостерігача укріплення, а потім і російського офіцера. Військовим було важливо тримати дистанцію і контролювати свій сектор стрільби. За правильним виконанням завдання спостерігав вчитель бійців та командир роти охорони з позивним "Фішер". Військовослужбовець проводив військово-патріотичні ігри протягом 13 років, а зараз цей досвід знадобився йому, щоб навчити майбутніх захисників України. 

Одне з основних правил, яким "Фішер" поділився з бійцями: у бою мозок не повинен думати, як послідовно виконати вправу, а тіло має робити все автоматично. Це як кермувати автівкою: ти вже не думаєш, як будеш заводити двигун і натискати на газ. І навіть під час поводження зі зброєю важлива швидкість, бо вона грає надзвичайно важливу роль.

Добровольці кажуть, що місце, яке вони обрали для тренувань - особливе і, мабуть, найкраще для підготовки зустрічі з ворогом. За попередніми оцінками, у березні тут дислокувалося 15 тисяч окупантів. На цьомц місці вони зробили десятки квадратних кілометрів укріплювальних постів, після чого розпочали наступ у бік Чорнобиля. 

Також на своїх позиціях вороги викопали щонайменше 7 тисяч окопів, так званих капонірів для зберігання бойової техніки. Начальник штабу добровольчого формування Бучанської ТГ Андрій Верлатий розповів, що окупанти зберігали тут танки, БТР та БМП. Техніку, яка стоїть у такому укритті, дуже важко знищити.

- Вони тут закопувалися на роки. За місяць вони провели укріплювальну роботу велетенських масштабів. Капонір захищає бойову техніку від бомбардувань чи артилерійського обстрілу, - сказав боєць.

У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань.У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань. Фото: fakty.com.ua

На місці, де тепер навчаються українці, під час окупації стояло декілька підрозділів бурятів, чеченців та росіян. Також бійці припускають, що тут знаходилися дивізії з-під Москви, адже вони знайшли відповідні упаковочні листи від озброєння.

Також на цьому місці російські окупанти облаштовували бліндажі, в яких жили. Командування мешкало у більш комфортних землянках, а солдати - в звичайних. Від інших укриттів їх відрізняє наявність дверей та різних речей, які було вкрадено у мешканців сіл неподалік. Зазначається, що після себе окупанти залишили багато сміття.

У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань.У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань. Фото: fakty.com.ua

– Я такого ніколи не бачив. От тут він їв, а за крок фекалії. Де вони харчувалися, там же і справляли потреби. Навколо суцільний бруд. Воно спить, навколо повно недопалків, - говорять бійці.

У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань.У Бучанському районі добровольці знайшли особливе місце для тренувань. Фото: fakty.com.ua

Проте добровольці вже закопують капоніри, щоб вони не нагадували українцям про окупацію. Бійці кажуть, що робити це важко, адже для створення окопів вороги використовували спеціальну техніку. Майже 2 тисячі укріплень у 14 населених пунктах вже знищено. Решта наразі слугує нашим бійцям і як база для тренувань, і як фортифікація.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російські окупанти залишили після себе дуже багато сміття та бліндажів у Чорнобильській зоні. Глава поліції Київщини відвідав місця перебування військ РФ та показав, як вони жили. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах