На фронті загинув організатор ГО "Поклик Яру" Павло Добровольський

На фронті загинув організатор ГО "Поклик Яру" Павло Добровольський.

На фронті загинув організатор ГО "Поклик Яру" Павло Добровольський. Фото: facebook.com/olga.savenok.1

Події
19 червня 2022 14:49

На жаль, втрати української армії у війні продовжують зростати. 18 червня стало відомо, що на фронті загинув Павло Добровольський - один із засновників громадського об'єднання "Поклик Яру", яке проводить патріотичні вишколи для молоді. Також Павло був організатором смолоскипної ходи. Боєць служив у Силах спеціальних операцій під позивним "Історик".

Павло Добровольський загинув на Донецькому напрямку. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про загибель справжнього патріота України, який навчав молодь, розповіла куратор інформаційно-виставкового центру "Музей Майдану" Ольга Савенюк.

- Наш Павло був переконаний, що сильна, дисциплінована і відповідальна молодь, яка підтримує один одного і любить Україну, зможе змінити її тільки на краще... Він приклад, вартий наслідування. Він той, хто навіки оселився у наших серцях, думках, діях, - написала вона.

Павло Добровольський зміг навчити нове покоління, яке, за його переконанням, стане рушієм перетворень у країні. Він вчив молодь як історик, як професійний педагог, як воїн. А після повномасштабного вторгення РФ в Україну пішов до українського війська разом з чотирма товаришами.

Павло Добровольский народився у Черкаській області. У Києві хлопець отримав вищу освіту в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова. Два роки тому Павло разом з однодумцями створив ГО "Поклик Яру". Він говорив, що за роки існування організації активісти змогли поступово і системно розбудувати невелику, але ідейну ГО, яка живиться натхненням з націоналістичної Біблії — роману "Холодний Яр".

На фронті загинув організатор ГО "Поклик Яру" Павло Добровольський.На фронті загинув організатор ГО "Поклик Яру" Павло Добровольський. Фото: ГО "Поклик Яру"

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у боях під Ізюмом загинув київський активіст Роман Ратушний, який боровся за збереження паркової зони Протасового Яру. З перших днів широкомасштабної війни боєць захищав Київську і Сумську області, а коли окупанти покинули ці регіони, він пішов воювати у інші гарячі точки. 18 червня Романа Ратушного поховали на Байковому кладовищі у Києві.  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах