На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили

На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили.

На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили. Фото: ukrvet.ua

Події
20 червня 2022 15:10

Щодня з’являються нові історії про страшні злочини, які здійснювали російські солдати під час окупації на Київщині. Однією з них є історія про кінний клуб, який окупанти безжально знищили, коней розпустили, а кількох конячок розстріляли.

Тварин, які порозбігалися навколишніми містами та селами, чоловік розшукував майже два місяці, йдеться сюжеті в ТСН.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Кілька років тому Володимир Кучеренко разом із сім’єю придбав будинок під Києвом, а на обійсті звів кінний клуб. У цей клуб чоловік уклав і гроші, і сили, проте, після навали рашистів замість конюшні і сінника лише гори попелу і обпечене залізо.

Минулого літа у табір на відпочинок з’їжджалися діти та дорослі покататися на конях. Тепер там одні руїни і спогади про ті щасливі часи.  

"У мене руки опускаються, скільки вкладено було сюди праці, часу", - каже Володимир.

На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили.На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили. Фото: ТСН

Село, в якому мешкає чоловік, росіяни окупували на початку березня. Володимир на той час уже вступив до лав збройних сил, волонтерив, евакуйовував мешканців Київщини і відбивав атаки ворога, ще й отримав поранення.

Окупанти дізналися, що раніше він служив у полку "Азов" і шукали його, тож повернутися додому не міг. Дружину та двох його діток врятували інші люди, а от тварини лишилися самі.

Згодом, Володимир дізнався, що коней рашисти випустили з вольєрів і ті, нажахані війною, порозбігалися.

Сусідка Вікторія, яка залишилася в окупованому селі, врятувала двох кіз Володимира. За словами жінки, одну кізочку рашисти з’їли, а двох вона забрала додому, бо на них чекала така ж доля.

На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили.На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили. Фото: ТСН

Голодні та налякані коні блукали Варшавською трасою. Одних – підгодовували люди, інші – шукали собі траву під снігом, розповідає Володимир.

Загалом своїх коней чоловік розшукував майже два місяці. Перших чотирьох знайшов наприкінці березня, приблизно за 30 кілометрів від дому. Їх зловили селяни і хотіли здати на м’ясо. А от кілька коней та віслюка окупанти розстріляли.

На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили.На Київщині окупанти розбомбили кінний клуб, а коней розпустили. Фото: ТСН

Зараз тут близько 15 коней, огорожі для них Володимир відновив лише нещодавно. Їх чоловік відгодовує, бо, поки блукали Київщиною, дуже схудли. Проте з їжею нині важкувато, навколишні поля і досі частково заміновані, тож сіно значно подорожчало.

Однак Володимир не здається і планує відбудувати клуб, в якому знову прийматиме гостей.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, як виглядає одне з найбільш зруйнованих сіл на Київщині.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах