Голова ОП Андрій Єрмак розповів, що відомо про полонених з "Азовсталі"

Голова ОП Андрій Єрмак розповів, що відомо про полонених з "Азовсталі".

Голова ОП Андрій Єрмак розповів, що відомо про полонених з "Азовсталі". Фото: LB.ua

Події
20 червня 2022 17:14

Захисники Маріуполя, яких з середини травня утримують у російському полоні, живі, однак наразі невідомо, в яких умовах утримують бійців з "Азовсталі".

Про те, що питанням їхнього звільнення займається Головне управління розвідки, розповів голова ОП Андрій Єрмак в інтерв’ю видання LB.ua.

В ГУР МО створили центр щодо полонених. До цього центру входять представники СБУ, Нацгвардії, Міністерства закордонних справ.

За словами Єрмака, зараз українська сторона знає, що азовці живі, а от в яких умовах їх утримують невідомо. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими полоненими є зв’язок. Процес щодо їх звільнення не припиняється ні на годину.

Процес перемовин щодо обміну українських бійців є складним, а деталі має право розкривати тільки пресцентр, створений при  ГУР, відзначив голова ОП.

Єрмак каже, що на першому етапі основні завданням було збереженням життя бійців, і "це завдання ГУР виконало". Зараз триває другий етап – повернення захисників Маріуполя додому. І якщо все пройде успішно, всі деталі вони зможуть розповісти самі.

"Позиція глави держави не змінилася. Він сказав, що якщо з цими людьми щось станеться, про будь-які перемовини можна буде забути. Він про це говорив, коли вони були там (на "Азовсталі", – ред), і продовжує займати цю позицію, поки вони не повернулися до нашої країни", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Україні вдалося звільнити з полону окупантів легендарну волонтерку і парамедика Юлію Паєвську, відому під позивним Тайра. Жінка з березня перебувала у неволі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах