Кількість випадків отруєння шаурмою у Києві знову зросла

Кількість випадків отруєння шаурмою у Києві знову зросла.

Кількість випадків отруєння шаурмою у Києві знову зросла. Фото: unsplash.com

Події
20 червня 2022 17:48

У Києві зросла кількість випадків отруєння шаурмою. Стало відомо, що небезпечний продукт купили ще у двох кіосках на Позняках.

Нагадаємо, 17 червня стало відомо про вісьмох людей, які отримали важке отруєння після того, як поїли шаурму в торговій точці на проспекті Бажана, 3. Тоді фахівці Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією взяли в кіоску проби для лабораторних досліджень. Наступного дня кількість випадків отруєння зросла до 16 осіб. Фахівці провели там первинний огляд, під час якого встановили, що харчові продукти у кіоску зберігалися та готувалися в антисанітарних умовах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом за чотири дні, з 16 по 20 червня, шаурмою з МАФу на проспекті Бажана, 3, отруїлося 20 людей. Серед постраждалих було троє дітей віком до 17 років. Госпіталізували 19 осіб, крім однієї дитини, опікуни якої відмовилися від цього.

У 12 випадках отруєння причиною був сальмонельоз (Salmonella enteritidis, гр. Д), аналізи інших пацієнтів ще перевіряють.

А сьогодні, 20 червня, стало відомо ще про двох постраждалих із гастроентероколітом. Вони також їли шаурму, але купили її у двох інших кіосках у Дарницькому районі: на вулиці Ганни Ахматової, 44 та на вулиці Урловській, 11.

З'ясувалося, що вчора, 19 червня, вони відчули себе погано, звернулися за медичною допомогою та були госпіталізовані до Олександрівської лікарні. Співробітники Київського міського центру контролю та профілактики захворювань розпочали епідеміологічне розслідування.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах