У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети

У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети.

У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
25 червня 2022 17:38

У Києві ймовірний шахрай продавав волонтерам і цивільним людям неякісні бронежилети. Амуніція подавалася як бронежилети 5-го класу захисту, проте на ділі зовсім не відповідали вимогам. Поліція затримала 29-річного ділка та вирішує питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Підтвердити погану якість бронежилетів змогли за допомогою експертизи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє поліція Києва, шахраєм виявився уродженець Донецької області. Бронежилети чоловік продавав волонтерам та цивільним особам. Ще у травні до правоохоронців звернулися люди, які розповли про ділка, який продає амуніцію сумнівної якості.

Поліцейські відправили куплені волонтерами бронежилети на експертизу. Її результати засвідчили, що вони не відповідали визначеним нормам, деякі з них не здатні витримати постріл кулі автоматичної зброї та фактично не можуть захистити людину. 

Поліцейські зібрали всі необхідні докази злочину та знайшли шахрая. Його вдалося затримати під час чергового продажу неякісних бронежилетів. Поліцією було вилучено 10 бронежилетів, 100 000 гривень та мобільний термінал.

У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети.У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети.У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети.У Києві шахрай продавав волонтерам неякісні бронежилети. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Підозрюввного чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. Йому оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство). Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 50-річний киянин налагодив схему, за допомогою якої вивозив чоловіків призивного віку за кордон. За цю "послугу" чоловік брав 10 тисяч доларів. Шахрай пропонував дві причини для виїзду з України - участь у волонтерській організації або довідка про непридатність для служби. Прокуратура оголосила чоловікові про підозру у скоєнні злочину.  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах