Мери Берліна та Мадрида пів години спілкувалися з фейковим Кличком

Мери Берліна та Мадрида пів години спілкувалися з фейковим Кличком.

Мери Берліна та Мадрида пів години спілкувалися з фейковим Кличком. Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Події
26 червня 2022 08:00

Двійник мера столиці Віталія Кличка по відеозв'язку поспілкувався з мерами Берлана та Мадрида. Протягом пів годинної розмови фейковий Кличко порушив теми біженців, виплат, прайду та мобілізації.

Про цей інцидент вчора, 25 червня, повідомив міський голова Києва та видання DW.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

За словаки Кличка, від його імені кільком мерам європейських столиць з фальшивої поштової адреси розіслали запити на спілкування через ZOOM. На розмову погодилися мери Берліна та Мадрида, оскільки активно підтримують Україну. Pа допомогою DeepFake технології них на зв'язок вийшов зловмисник, який видавав себе за Кличка.

Видання DW пише, що мер Берліна Франциска Гіффай пів години говорила з кимось, хто видавав себе за мера столиці України. Під час бесіди фейковий Кличко порушив теми біженців, виплат, прайду та мобілізації. У Сенаті німецької столиці припускають, що це був діпфейк.

Співрозмовник "виглядав як Кличко", і перші 15 хвилин розмови підозр не виникало - була "абсолютно нормальна бесіда", зазначила прессекретарка берлінського Сенату Ліза Фрерікс.

За її словами, зловмисник запитував, як Берлін справляється з біженцями, проте потім порушив теми, які викликали підозри. Зокрема, він із посиланням нібито на слова посла у Німеччині Андрія Мельника почав запитувати, як берлінська влада ставиться до того, що "українці намагаються обманним шляхом отримати соціальні виплати". Також він попросив, щоб німецька влада допомогла повернути в Україну молодих чоловіків, яких потім відправлять на фронт.

Кличко вважає, що це робилося, щоб посварити Україну з європейськими партнерами, а тому інцидент треба розслідувати. Наразі поліція Берліна розпочала розслідування.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що на ремонті крематорію у Києві вкрали сотні тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах