У Києві патрульні допомогли чоловікові врятувати кота під час комендантської години

У Києві патрульні допомогли чоловікові врятувати кота під час комендантської години.

У Києві патрульні допомогли чоловікові врятувати кота під час комендантської години. Фото: ТСН

Події
26 червня 2022 17:08

У Києві патрульні поліцейські допомогли чоловікові врятувати домашнього кота, хоча на вулиці була ніч і діяла комендантська година.

Олексій Зражевський якось уночі побачив, що його трирічному коту Річі стало погано. Тварина задихалася і не могла ходити. Він зв'язався з цілодобовою ветеринарною клінікою, надіслав їм відео із симптомами кота, після чого отримав попередження від ветеринарів, що тварину потрібно терміново привезти до них. Проте вирушити з вихованцем туди було неможливо, оскільки виходити на вулицю в комендантську годину заборонено.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як рятували вихованця?

Машини "швидкої" клініка не мала, тому Олексій вирішив попросити про допомогу у поліцейських. Він пояснив їм всю ситуацію, на що правоохоронці зрозуміло відреагували. Через чотири хвилини після цього патрульні набрали його, а за шість-сім хвилин уже приїхали під його будинок, передає "ТСН".

На виклик приїхали патрульні Владислав та Любов. Вони вперше зіткнулися із ситуацією, коли треба рятувати домашнього вихованця, але залишити кота без допомоги не могли, оскільки самі мають пухнастих улюбленців.

Вони посадили господаря кота з твариною у службову машину, включили проблискові маяки і без сирен швидко поїхали до потрібної клініки. За кілька хвилин авто приїхало до місця призначення, де на них вже чекали ветеринари.

У Києві патрульні допомогли чоловікові врятувати кота під час комендантської години фото 1У Києві патрульні допомогли чоловікові врятувати кота під час комендантської години фото 1

Що трапилося з котом?

Ветеринар Юлія Тишакова розповіла, що не очікувала побачити патрульну машину. Однак багато господарів були готові всупереч будь-яким перешкодам привезти своїх вихованців, щоб їх врятувати. Вона зазначила, що ще до повномасштабної війни були випадки, коли люди терміново привозили тварин із Херсона, з Рівного, оскільки не могли додзвонитися до місцевих клінік та боялися втратити час.

У кота діагностували важливу генетичну патологію, набряк легень через проблеми із серцем. Оскільки порода тварини – шотландська висловуха, це досить часта проблема, з якою ці коти стикаються. Хазяїну спочатку набряк легень не видно, він помічає проблему постфактум, коли вихованцю стає дуже погано і має критичний стан. У такі моменти можливість врятувати котів дорівнює 50%.

Поки Річі реанімували, Олексій та патрульні чекали на результати і переживали. Коту зробили укол, поставили катетер, поклали до кисневої камери. Про стан тварин хвилювалися і лікарі.

Коту зрештою стало краще. Лише після цього його господар погодився поїхати додому, його патрульні відвезли. Річі чотири дні пролежав у клініці під наглядом лікарів. Олексій відвідував його по три рази на день, кожні дві години писав лікарям із питаннями про стан вихованця.

На щастя, після вдалого лікування кота дозволили забрати додому, тому зараз він перебуває під наглядом вдячного лікарям та патрульним господарям.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах