Ракетний обстріл Києва: лікар розповів про стан постраждалих

Що з постраждалими через ракетний обстріл висотки у Києві.

Що з постраждалими через ракетний обстріл висотки у Києві. Фото: Сергій Крук

Події
26 червня 2022 19:08

Лікар київської лікарні розповів про стан постраждалих через ракетний обстріл Києва, внаслідок якого сьогодні вранці, 26 червня, було частково зруйновано багатоповерхівку у Шевченківському районі.

Нагадаємо, вранці Росія випустила кілька ракет по Києву. Загинув, за попередніми даними, один чоловік. Рятувальники встановили, що сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковою руйнацією 7, 8 та 9 поверхів.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ розповіли, що ворожі ракети по Києву були запущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 та Ту-160. Вони злетіли в Астрахані та випустили ракети в районі Каспійського моря.

Одну з постраждалих семирічну дівчинку, яку витягли з-під завалів, уже прооперували. Вона прийшла до тями, лікарі стабілізували її стан. У неї є забиття, садна, струс мозку, кілька поранень шиї та за вухом, які хірурги зашили. Вони припускають, що такі рани дівчинка отримала через скло або уламок.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також стало відомо і про інших людей, які постраждали від ракетного удару.

Хірург відділення політравми Київської клінічної лікарні №17 Володимир Галик розповів "Суспільному", що до них до лікарні доставили чотирьох пацієнтів - двох жінок та двох чоловіків. Їх повністю обстежили та надали медичну допомогу. У чоловіків стан був легший та їх відпустили на амбулаторне лікування. А дві жінки отримали травми середнього ступеня важкості, їм надали хірургічну допомогу та госпіталізували. Нині їхній стан задовільний.

Серед цих постраждалих є й мати семирічної дівчинки, яку вже прооперували у "Охматдиті". Жінку було привалено бетонними конструкціями, але, на щастя, переломів чи проникаючих поранень не отримала. Її прооперували та залишили у лікарні під наглядом лікарів.

Близько 16:10 на місці обстрілу рятувальники змогли дістати тіло загиблого чоловіка, батька семирічної дитини.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах