"Самі себе обстріляли" - у РФ заявили, що їхня ракета не потрапляла вчора в дев'ятиповерхівку в Києві

Постраждала від обстрілу дев'ятиповерхівка у Києві.

Постраждала від обстрілу дев'ятиповерхівка у Києві. Фото: Константин та Влада Ліберові

Події
27 червня 2022 23:25

У Росії заявили, що їхні ракети потрапили лише на територію оборонного заводу, а зруйнований житловий будинок у Києві, мовляв, постраждав від української ракети. Причому заявив це не якийсь блогер чи ведучий теленовин, а Міноборони РФ.

Нагадаємо, вчора вранці, 26 червня, Росія випустила кілька ракет по Києву. В результаті було пошкоджено житлову висотку комплексу ЖК "Львівський квартал" недалеко від метро Лук'янівська, та дитячий садок. Подробиці, фото та відео з місця трагедії можна переглянути тут.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За останньою заявою російського оборонного відомства, РФ завдала удару "чотирма високоточними ракетами повітряного базування по цехах ракетно-будівельної корпорації "Артем". Росіяни стверджують, що всі чотири ракети досягли мети і цивільна інфраструктура в Києві взагалі не постраждала.

Від чого було знищено три поверхи житлового будинку на Татарці? На це питання там дають дуже оригінальну відповідь. Українські зенітники, за словами Міноборони РФ, використовували з метою ППО ракети двох видів: С-300 та "Бук М1". І С-300 збили не російські ракети, а... свої ж українські "Буки". І одна зі збитих ракет упала саме на житловий будинок.

Нагадаємо, що російська пропаганда також знайшла як пояснити і сьогоднішнє знищення у середині дня торгового центру "Амстор" у Кременчуці. За однією з версій російських пропагандистів, жертви серед мирного населення в цьому місті "або просто вигадані або вкинуті під виглядом заздалегідь законсервованих тіл". За іншою версією, українці "самі підпалили або обстріляли для гарної картинки. Але знову не доопрацювали".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах