У Києві перевірять роботу ТРЦ після вчорашнього ракетного удару у Кременчуці

У Києві перевірять роботу ТРЦ після вчорашнього ракетного удару у Кременчуці.

У Києві перевірять роботу ТРЦ після вчорашнього ракетного удару у Кременчуці. Фото:

Події
28 червня 2022 15:51

На тлі трагічних новин про ракетний обстріл ТРЦ "Амстор" у Кременчуці Полтавської області київська влада має намір перевірити роботу торгових центрів у столиці.

Нагадаємо, вчора, 27 червня, у місті Кременчук Полтавської області пролунав вибух. Як повідомила місцева влада, це сталося через попадання російської ракети до торговельного центру "Амстор", у якому в цей час перебували сотні людей. Близько 15:43 на Полтавщині оголосили повітряну тривогу, а вже через 15 хвилин, близько 16:00, повідомили про ракетний удар.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 13.30 28 червня заявили, що кількість загиблих зросла до 20 осіб. 25 постраждалих госпіталізували, передає заступник голови ВП Тимошенко.

Через те, що сталося в Кременчуці, оголошено жалобу з 28 по 30 червня включно. На Полтавщині також на день оголосили жалобу, щоб вшанувати пам'ять загиблих.

Як мітка Генпрокурор Ірина Венедиктова, окрім російських військових, до відповідальності також притягнуть підприємців, які продовжили працювати у ТРЦ під час сигналу повітряної тривоги. Вони проігнорували попередження, через що відвідувачі залишилися в будівлі та зазнали атаки.

У Києві також вирішили перевірити місцевих підприємців і роботу торговельно-розважальних центрів під час сигналів повітряної тривоги. Коли після початку повномасштабної війни у столиці відкрилися ТРЦ, повідомлялося, що магазини мають припиняти роботу під час сирени, а відвідувачів треба евакуювати до найближчого укриття. Однак багато хто цим правилом нехтують і наражають людей на небезпеку.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник у коментарі "Країні" заявив, що поліція проведе відповідні перевірки.

- Що буде, якщо хтось не дотримується (правила – прим. ред )? Є відповідальні люди, які перевіряють, знають методи впливу, адміністративні тощо, – зазначив Поворозник.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах