У Кременчуці ховатимуть перших загиблих у ТЦ "Амстор"

У Кременчуці ховатимуть перших загиблих у ТЦ "Амстор"

У Кременчуці ховатимуть перших загиблих у ТЦ "Амстор" фото: https://t.me/dsns_telegram

Події
30 червня 2022 10:05
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 30 червня, у Кременчуці ховатимуть перших загиблих унаслідок ракетної атаки Росії по торговельному центру "Амстор". Наразі відомо про 18 жертв, ще 21 людина вважається зниклою безвісти.

Нагадаємо, 27 червня російська ракета влучила в ТЦ "Амстор", у якому в цей час перебували сотні людей. Другий ракетний удар припав на територію Кременчуцького заводу дорожніх машин "Кредмаш". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок влучення ракети в торговому центрі спалахнула сильна пожежа. У мережі опублікували записи з камер відеоспостереження із Міського парку, який знаходиться неподалік зруйнованого ТРЦ "Амстор". На відео помітно, що дим від першого удару йде саме з боку ТЦ.

На ранок, 30 червня, рятувальники розібрали 80 % зруйнованої території ТЦ. Зараз роботи ведуться в епіцентрі вибуху на території магазину техніки Comfy. Люди працюють по 30 хвилин, змінюючи один одного. Роботи зараз дуже небезпечні. 29 червня тут зсунулася бетонна плита, травмувалися рятувальники.

Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

В ДСНС кажуть, що через пожежу, що виникла після удару, у будівлі плавилися метал та скло. Тому чим ближче люди були до епіцентру вибуху, тим менше шансів знайти тіла.

Після трагедії неподалік ТЦ "Амстор" виріс  імпровізований меморіал. Місцеві несуть туди квіти та м’які іграшки. Деякі продавчині, коли дізнаються, для чого люди покупають іграшки, віддають їх безкоштовно.

30 червня у місті ховатимуть перших загиблих під час ракетного удару, пише ТСН.

Голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін вже доручив перевірити всі торговельні центри у області. Зокрема, спеціалісти мають з'ясувати, чи ознайомлений персонал з правилами поводження під час повітряної тривоги і чи є спеціальні вказівники. А головне чи дотримуються в ТЦ всіх правил безпеки під час повітряних тривог.

Президент Володимир Зеленський опублікував відео, яке доводить, що удар був цілеспрямовано нанесений по торговельному центру, який щодня відвідують тисячі мирних людей з дітьми.

Натомість Володимир Путін заявив, що теракту нібито не було. А високоточна зброя армії РФ нібито влучила в ціль.

Натомість у офісі Генпрокурора певні - справа може дійти до Міжнародного кримінального суду ООН, як злочин проти людяності. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах