Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе і доньку

Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе і доньку.

Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе і доньку. Фото: Віталій Кличко

Події
30 червня 2022 13:28

7-річна дівчинка та її мама, які постраждали під час ракетного обстрілу в Києві уже разом. Нещодавно Катерину Волкову перевели до "Охматдиту", де столичні медики від першого дня надають допомогу її доньці.

Нагадаємо, в неділю зранку, 26 червня, армія РФ обстріляла ракетами українську столицю. Одна з них поцілила у 9-поверхівку в Шевченківському районі Києва. Тоді з-під завалів рятувальники дістали 7-річну дівчинку та її маму, а тато загинув.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

 Про те, що сталося того недільного ранку, жінка добре пам’ятає, йдеться в сюжеті ТСН.

Зараз мати з донькою лежать в одній палаті. Напередодні вони вперше зустрілися після того, як у їхній будинок влучила ракета і обидві опинилися під завалами.

Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе та доньку.Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе та доньку. Фото: ТСН

За словами Катерини, у неділю зранку родина прокинулася від вибухів. У квартирі вилетіли вікна. Вони швидко схопилися і побігли. У них була двоповерхова квартира.

На жаль, чоловік Катерини спуститися не встиг, адже побіг на другий поверх випускати собаку, а потім знову пролунав вибух.

Жінка пам’ятає, як летіла спиною донизу. Їй здалося, що це було 2-3 поверхи. Вона добре розуміла, що відключатись не можна, а ще чула з низу як кликала донька: "Мамо, ти тут?".

Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе та доньку.Жінка, яка вижила після ракетного обстрілу Києва, розповіла, як рятувала себе та доньку. Фото: ТСН

Маленька Женя намагалася кликати на допомогу, однак мама просила її кричати лише після приходу людей, щоб та не витратила всі сили. Невідомо скільки часу вони так пролежали.

Як тільки Катерина почула чоловічі голоси, то відразу сказала доньці кричати. Згодом рятівники дісталися до Жені і врятували її. Потім з-під бетонних блоків рятувальники визволили і Катерину.

На жаль, чоловік Катерини, київський адвокат Олексій Нікітін загинув під завалами квартири. Жінка згадує, що його всі називали душа, тому що він був душею всіх.

Наразі мама з донькою знаходяться в лікарні "Охматдит". Там столичні лікарі надають їм допомогу. Медики констатують, що вони повинні одужати, а от щодо їхнього психологічного стану прогнозувати важко.

Психологічно маленькій Жені ще складно прийняти і усвідомити все, що сталося. Вона ще не до кінця розуміє, що відбулося.

Від квартири в якій мешкала родина, не залишилося нічого. В ній повилітали вікна разом із рамами і обвалилося перекриття. У будинку вибиті майже всі вікна, верхні три поверхи частково зруйновані. Поки невідомо, можна усунути руйнування чи все доведеться зносити.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що поранений житель з будинку в Києві, куди влучила ракета, зміг знайти свого собаку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах