У Києві виготовлятимуть жіночу військову форму

У Києві виготовлятимуть жіночу військову форму .

У Києві виготовлятимуть жіночу військову форму . Фото: facebook.com/kyiv.city.council

Події
30 червня 2022 14:59

У Києві почнуть шити військову форму спеціально для жінок. Ініціаторкою такого проєкту стала депутатка Київської міської ради Ірина Никорак. Завданням проєкту під назвою "Arm Women Now" є забезпечення кожної жінки-військовослужбовиці військовою формою, адже стандартна чоловіча форма не дуже зручна для українських захисниць.

Як повідомили у Київській міській раді, у ЗСУ наразі служать 50 тисяч жінок, серед яких офіцерки, парамедики, танкістки, аеророзвідниці, артилеристки та командирки роти або взводу. Вони виконують свій обов'язок перед державою на рівні з чоловіками, проте не мають комфортної амуніції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Ірини Никорак, у зручній формі мають потребу усі військові. Проте чоловіча форма, яку також видають військовослужбовицям, не враховує жіночу фізіологію. В Україні досі не передбачене виготовлення жіночої форми, її можна або купити за кордоном, або пошити самостійно. Так майже 90% жінок змушені підшивати під себе стандартну форму.

Тож представники міської влади Києва ставлять перед собою завдання забезпечити українських захисниць комфортною та функціональною військовою формою. Ірина Никорак разом зі своєю командою вирішили глобально підійти до розв'язання цієї проблеми і вже розробили лекала, враховуючи найкращий міжнародний досвід. Шити форми для жінок будуть на підприємствах в Україні. 

Депутатка Київміськради збирає кошти на виготовлення жіночої форми на благодійних аукціонах. Лоти безоплатно нададуть відомі українські спортсмени, музиканти та публічні діячі. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, чи планує уряд мобілізувати жінок під час дії воєнного стану, а також розповів, представиниці яких професій можуть поповнити ряди армії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах