Нові рекомендації щодо роботи столичних ТРЦ під час повітряних тривог

Нові рекомендації щодо роботи столичних ТРЦ під час повітряних тривог.

Нові рекомендації щодо роботи столичних ТРЦ під час повітряних тривог. Фото: inventure.com.ua

Події
01 липня 2022 17:05

У зв’язку з останніми трагічними подіями у Кременчуці, де росіяни здійснили ракетний обстріл торговельного центру з людьми, у Києві вирішили уважніше слідкувати за роботою ТРЦ під час тривоги.

Про те, що у Головному управлінні ДСНС у місті Києві розробили низку рекомендацій стосовно роботи ТЦ, заявив заступник начальника управління цивільного захисту ГУ ДСНС у Києві Олег Стоволос.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Наразі розроблені рекомендації вже надіслали до військово-цивільної та міської адміністрації. Керівники ТРЦ повинні виконувати низку заходів, щоб убезпечити відвідувачів. Зокрема, за словами Стоволоса, керівники ТРЦ мають визначити, чи є у них укриття, на яку кількість людей воно розраховане. Також рекомендується пропускати до торгово-розважальних центрів лише ту кількість осіб, яку ТЦ зможе укрити.

 ДСНС пропонує, щоб система оповіщення ТРЦ була інтегрована з системою оповіщення міста, щоб своєчасно доводився сигнал, щоб працівники допомагали в евакуації відвідувачів, щоб були покажчики руху, звуковий супровід, куди потрібно йти тощо.

Представник рятувальної служби заявив, що цей комплекс заходів допоможе забезпечити безпеку відвідувачів. Також він вважає, що під час повітряної тривоги усі суб’єкти господарювання мають призупинити свою діяльність, щоб не провокувати перебування людей у ТРЦ.

Олег Стоволос закликає громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги, щойно вона пролунає – йти в укриття, а також уникати скупчень людей без нагальної потреби.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, як працюють столичні ТРЦ та як діяти відвідувачам під час повітряної тривоги. Деякі з них зачиняються на вхід, а деякі мають власні укриття.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах