У якому форматі проходитиме навчальний рік в Україні з 1 вересня

У якому форматі проходитиме навчальний рік в Україні з 1 вересня.

У якому форматі проходитиме навчальний рік в Україні з 1 вересня. Фото: КМДА

Події
04 липня 2022 15:54

Згідно з прийнятою наприкінці червня постановою уряду, новий навчальний рік у школах розпочнеться 1 вересня, а у вишах – 15 серпня. Здебільшого навчання проходитиме у очному форматі, але це стосується лише тих областей, які не знаходяться біля прифронтової смуги або не окуповані солдатами РФ.

У школах мають бути організовані постійні навчання з евакуації учнів у бомбосховища, уроки безпеки. Шлях до бомбосховищ повинен бути маркований, у самих бомбосховищах повинні бути придатні для перебування умови. Також кожна школа та виш повинні мати тривожні кнопки на випадок НП.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нині ж стали відомі деталі щодо формату навчання. У кожному регіоні за погодженням з місцевою владою обиратимуть відповідний формат навчання, заявив глава Міносвіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

Якщо регіон перебуває у відносно безпечній зоні, там проходитиме очне навчання, проте за кожної повітряної тривоги учні та співробітники установ мають йти у бомбосховища.

Якщо ж у регіоні буде небезпечно, то мають запровадити дистанційний чи змішаний формат навчання. Змішаний формат має на увазі викладання деяких дисциплін у очному форматі, а деяких – в онлайн-форматі.

В укритті має вистачати місця для всіх учнів та співробітників. В іншому випадку навчальний процес поділять на кілька змін, щоб у закладі знаходилася відповідна кількість учнів та викладачів, яким вистачить місця у бомбосховищах.

Шкарлет зазначив, що у кожній установі буде паспорт безпеки, покажчики руху у сховищі, план евакуації, розрахунковий час заходу в укриття. Батьків обов'язково проінформують про умови безпеки навчання дітей.

Однак, якщо батьки не захочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть вибрати будь-яку іншу форму навчання для учня: дистанційну, індивідуальну чи екстернат. Примушувати ходити до школи, доки в країні йде повномасштабна війна, не будуть.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах