ОДА однієї з областей України заборонила чоловікам виїжджати за межі місця проживання

Запорізька ОДА заборонила чоловікам виїжджати за межі місця проживання.

Запорізька ОДА заборонила чоловікам виїжджати за межі місця проживання. Фото: facebook.com/zoda.gov.ua

Події
04 липня 2022 23:43

Заборона на виїзд чоловіків із населеного пункту, в якому вони мешкають, може змінити життя майже всіх українських сімей. Однак поки що інформація про такі заборони опублікована владою лише в одному регіоні України.

Інформація, яка стосуватиметься приблизно третини населення країни - всіх чоловіків призовного віку (якщо цю норму поширять на всю Україну) - з'явилася на сторінці Запорізької ОДА. Тепер мешканцям Запорізької області чоловічої статі, від 18 до 60 років, заборонено начебто виїжджати за межі населеного пункту, в якому вони проживають.

На офіційній Фейсбук-сторінці Запорізької ОДА з'явилася інформація щодо необхідності отримання дозволу на виїзд для військовозобов'язаних. Заборона стосується і подорожей через лінію розмежування.

Виїзд за межі місця проживання (місця перебування) допускається лише за наявності спеціального дозволу керівника районного (міського) військкомату (офіційна повна назва: територіальний центр комплектування та соціальної підтримки).

Право на дозвіл можуть отримати такі особи:

  • призовники, яким надано або які мають право на відстрочку від призову на строкову військову службу, терміном до одного року;
  • особи призовного віку, за наявності поважних причин (хвороба чи смерть рідних тощо), терміном до 30 діб;
  • військовозобов'язані та резервісти, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на строк до одного року;
  • військовозобов'язані та резервісти, заброньовані на період мобілізації та військового стану, на строк до 30 діб;
  • в окремих випадках, за рішенням керівника центру комплектування, за наявності інших поважних причин із наданням відповідних документів на строк до 30 діб.

Дозвіл не потрібно отримувати особам:

  • знятим із військового обліку. Підставою для виїзду є відмітка про зняття з обліку військовозобов'язаного;
  • особам, які від'їжджають у відрядження та військовозобов'язаним, заброньованим на період мобілізації та військового стану. При собі необхідно мати паспорт, військовий квиток, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, посвідчення про відстрочку, посвідчення про відрядження;
  • призовникам, військовозобов'язаним та резервістам, знятим з обліку для переміщення в іншу місцевість. Такі громадяни мають стати на облік за новим місцем дислокації протягом семи діб з дати зняття з обліку.

ОДА однієї з областей України заборонила чоловікам виїжджати за межі місця проживання фото 1ОДА однієї з областей України заборонила чоловікам виїжджати за межі місця проживання фото 1

Пост ОДА на Фейсбуці викликав найжвавіше обговорення, і майже всі коментарі були негативними:

Фото: facebook.com/zoda.gov.uaФото: facebook.com/zoda.gov.ua

Фото: facebook.com/zoda.gov.uaФото: facebook.com/zoda.gov.ua

Фото: facebook.com/zoda.gov.uaФото: facebook.com/zoda.gov.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах